Türk Metal l Sendikası Manisa'da Eylemde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisa’da 42 örgütlü işyeri ve 25000’i aşkın üyesi bulunan Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası Manisa, 1 Nolu Sendika Şubesi, 554 çalışanı bulunan Bitron işyerinde 17 sendika üyesi işçinin sendika üyelikleri nedeniyle işten çıkarılmasını protesto amaçlı işyeri önünde ortak bir basın açıklaması düzenledi .İş yeri önünde toplanan işçiler iş vereni haksız davranışı nedeniyle eleştirirken işten çıkan kadın işçiler şunları söyledi.

Hazal Akpınar

“Beş yıldır bu fabrikada çalıştığını hakkımızı istiyoruz. Özgürlüğümüzü elimizden alıyorlar. Küçülme adı altında dün bizim çıkışlarımızı verdiler. Haksız yere haksızlığa uğradık”.

Diğer işten çıkarılan Nilüfer Ari   kadın işçi ise” 7,5 Yıldan bu yana bu fabrikada çalışıyorum. Sendika benim en doğal hakkım. Sendikalı bir yerde çalışmak istiyorum. İşlerimiz çok fazla. Küçülmeye gidiyoruz diyerek haksız yere işten çıkardılar. Ben işi istiyıorum her kez ile birlikte buradayım. Hiçbir yere gitmiyorum”.

Basın açıklamasını Türk Metal Sendikası Manisa, 1 Nolu Sendika Şube Başkanı Ercan Dereli Yaptı.

“Bitron işçilerinin haklı mücadelesi i için desteğe gelmiş tüm emekçi kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada toplanmamızın sebebi, yüreği cesur olan yiğit Bitron    emekçilerinin haklı mücadelesine destek vermek, işverenin kanunsuz eylemlerini, haksız yere işten attığı 17 emekçi kardeşimizin haykırışlarını siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bildirmektir.

Örgütlenmek bir işçinin anayasal hakkıdır. Ama işveren bu hakkı, emekçilerin elinden zorla almak istemektedir. Üyelerimizi baskı ve tehdit ile sendikadan istifaya zorlamaktadır. İşverenin bu davranışı apaçık sendikal örgütlülüğe saldırı niteliğindedir.

Adalet yerini bulana dek her türlü hukuki ve fiili mücadelemizin takipçisi olacağız.    Buradan işverene seslenmek istiyorum, Kimsenin onurumuzla, ekmeğimizle, alın terimizle dalga geçmesine izin vermeyiz.

Nereye kadar işçi çıkarmaya devam edeceksin ?Burada toplanan işçilerin seslerine kulak ver. İşyerinde çalışan emekçileri tehdit etmekten vazgeç. Bilmelisin ki ;  Burada Bitron işçisinin kahramanca direnişi var. Bitron işçisinin yanında yüz binlerce üyesi olan Türk Metal  Sendikası var!

Bitron işyerinde üye olmaktan çekinen az sayıdaki sendikasız arkadaşlar, sendikamızın kapısı sizlere de açıktır, sizleri sendikalı olmaya, arkadaşlarınızın mücadelesine destek olmaya çağırıyorum. Sizler ile zafer Bitron işçisinin olacak. Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korkutan yangınlara Büyükşehir’den kısa sürede müdahaleÖnceki Haber

Korkutan yangınlara Büyükşehir’den kısa...

CHP’li Bakırlıoğlu: “TÜİK’i dolandırmışlar!”Sonraki Haber

CHP’li Bakırlıoğlu: “TÜİK’i dolandırmışl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar