Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başta Sevişler Baraj Gölü olmak üzere, ilçe genelinde bulunan göllere 45 bin adet yavru sazan bırakıldı. Yavru sazanlar Soma Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı yakalardan göle salındı. Yavru sazanlar Bakanlık tarafından Antalya’da özel tesislerde yetiştirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilen ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilmiş olan 5 bin adet sazan yavrusunu, Soma’daki iç su kaynaklarına bırakıldı.
EKOSİSTEMİN CANLI TUTULMASINI SAĞLAYACAK
Tarım ve Orman Soma İlçe Müdürü Hayati Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu projeyi Soma’daa başarıyla uyguladıklarını belirterek, projenin amacının iç sularda azalan balık popülasyonunu artırmak ve göl ekosisteminin canlı tutulmasını sağlamak olduğunu söyledi.
BALIKÇILARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Projenin amacının iç sularda azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek olduğunu söyleyen Aslan, yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için balıkçılara önemli görevler düştüğünün altını çizerek, göletlere bırakılan balıkların korunmasını ve en az bir kez üremelerine imkan verilmesi gerektiğini ifade etti.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
İnsanların çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve yine bilinçsizce avlanma nedeniyle birçok su ürününün zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Balıklandırma Projesi çerçevesinde özellikle baraj, göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımızın, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1.5 yıldan önce avlamaması gerekir. Soma İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bunun takipçisi, olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yorum Yazın