Karpuz Üreticisi: "Biz Bu İşin İçinden Nasıl Çıkarız?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa'nın Salihli ilçesinde karpuz üreticiliği yapan Ziya Durasıllı, artan maliyetler ve kuraklık nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti. İşçi ücretlerinden mazot fiyatlarına kadar her şeyin yükseldiğini vurgulayan Durasıllı, yetkililerden acil destek talep etti.

Karpuz Üreticisi: "Biz Bu İşin İçinden Nasıl Çıkarız?"

Domates ve biber derken, karpuz üreticisi de maliyet artışlarından şikayetçi. Artan mazot maliyetleri karşısında zorlandıklarını belirten üreticiler, bu durumdan nasıl çıkacaklarını bilemiyor.

Manisa Salihli'de Karpuz Üreticilerinin Sorunları

Manisa'nın Salihli ilçesi Durasallı Mahallesi'nde karpuz üreticiliği yapan Ziya Durasıllı, karpuz üretimindeki sorunları şu şekilde dile getirdi:

Yükselen Maliyetler ve İşçi Ücretleri

"Ben karpuz üreticisiyim. Bu yıl karpuz fidanlarımızı aldık ve tarlalarımıza diktik. Fidanların tanesini 18 liradan peşin para ödeyerek aldık. Geçtiğimiz sene 400-500 lira olan işçi masraflarımız, bu yıl 1000 liraya çıktı. Paramız yetmediği için işçiler için kredi çektik."

Bozuk İklim Koşulları ve Kuraklık

"Bozuk iklim koşullarından dolayı kuraklık çekiyoruz. Pompalarımız her gün arıza yapıyor, suyumuz bitti. Komşularımızdan barajdan su getirmek zorunda kaldık. Getirdiğimiz suyun uzaklığı 3-4 kilometre arasında."

Üretim ve Satış Zorlukları

"Sonunda karpuzu yetiştirdik ve kilosunu 2 liradan sattık. Bir kökenden ortalama 30 kilo karpuz çıkıyor, bu da 60 lira yapıyor. Ancak bir karpuz kökeninin maliyeti şu anda 45 lira. Çok kötü durumdayız ve zararımız büyük. Bu böyle devam ederse, seneye karpuzculuğu bırakacağız."

Artan Girdiler ve Mazot Fiyatları

"Bir fidanı 18 liraya aldık, mahsul vadeli 20 lira oldu. Damlama hortumunun metresini 2 katı fiyatına aldık. Geçen sene 1200 liraydı, bu sene 1500 liraya kadar çıktı, şu anda ise 2800 lira. İlaçlar ve gübreler %100'ün üzerinde zamlandı. İşçi fiyatlarımız geçen sene 380-430 lirayken, bu sene 1000 lira oldu. 46 lira ile aldığımız mazotla bu işi yapamayız."

Destek Çağrısı

"Şu anda işin içinden çıkamıyoruz. Acilen yetkililerden çiftçiler için destek bekliyoruz."

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN
Manisa'da 1472 Olay Meydana GeldiÖnceki Haber

Manisa'da 1472 Olay Meydana Geldi

SOMA’DA LARVASİT UYGULAMALARI YAPILDISonraki Haber

SOMA’DA LARVASİT UYGULAMALARI YAPILDI

Yorum Yazın

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar