Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile IG BCE Alman Maden, Kimya, Enerji İşçileri tarafından ortak eğitim semineri düzenlendi.
IG BCE ve Maden-İş’ten ortak seminer
Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile IG BCE Alman Maden, Kimya, Enerji İşçileri tarafından ortak eğitim semineri düzenlendi.
İG BCE ve Maden-İş tarafından 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde Soma Maden-İş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Türkiye ve Almanya Maden İşkollarında İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği seminerine Eğitimci Dieter Mantwill, Metin Ayçil, Michael Mersmann, Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel Teşkilat Sekreteri Yasin Karatay, Maden İş Sendikası yönetimi katıldı.
Seminerde Eğitimci Dieter Mantwill, Metin Ayçil ve Michael Mersmann tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği, İş ve sağlığın korunması, kurallar, yangın ve patlamaya karşı koruma, toz kontrolü ve kazaları önleme konuları hakkında bilgiler verdi.
Seminerde konuşma yapan Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay "Maden işçiliğinin, maden üretiminin günümüzde Ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu, Enerjinin dışarı bağımlılığının çok arttığı şu günlerde buna çok önem vermemiz gereken günlerdeyiz. Almanya'da 1 yıl sonra kömür madenciliği son bulacak. Bu uzun yıllardan bu yana edinmiş oldukları tecrübelerin ve sıfır kaza dedikleri maden işçiliğini, önümüzdeki günlerde bizlerle paylaşmalarıdır" dedi. Ve şöyle devam etti.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tamer küçükgencay yaptığı konuşmada şunları söyledi. Maden işçiliğinin maden üretiminin günümüzde ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu enerjide dışa bağımlılığı muzun çok arttığı Şu günlerde bu maden sektörüne madeni daha çok önem vermeliyiz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bir rapora göre, 15 milyar ton kömür rezervimiz var bu rakam gerçekten güzel bir rakam olarak görünse de bu 15 milyar ton kömür üretirken Ne kadar kaza yapıp yapmayacağınız konudaki bizleri endişeye veriyor. Biz önce insan kamu ve özel sektör olarak önce insan diyerek üretim yapmalarını bekliyoruz .
Burada Alman sendikamız la yaklaşık iki yıldır beraber mesailer harcıyoruz. Bunlar gerçek dost olduklarını yaptıkları, olaylarda ispatladılar. İş sağlığı İş güvenliğinde, şu anda bulunduğumuz okulun açılmasında yardımları oldu. Almanya son bir yıl içinde Yani önümüzdeki sene için kömür madenciliği bırakacaklar. Bu çalışmalar doğrultusunda, tüm bilgilerini w 0 kazaya indirdiği maden işçiliğine bizlere anlatacaklar. Önümüzdeki günlerde unutmadan bu Madencilik sektörünün bizlerle paylaşmalarını, bu eğitimlerin 2 günlük değil 3 günlük değil kalıcı hale getirmeleri gerektiğini inanıyorum. Maden sektöründe dayanışmanın bilgi paylaşımının birbiriyle bağlantısı olduğunu biliyoruz. Bizlerin toplam 30 bine yakın üyemiz var. Önümüzdeki günlerde madencilikteşçi sağlığı ve iş güvenliği ne daha iyi bir tedbir alarak devam etmek zorundayız. Belki hükümetler arası Almanya ile s.orun yaşıyor olabiliriz. Biz sendikal anlamda bilgi birikiminin, faydalanmaya devam edeceğiz madencilikte dayanışmanın bir birine güvenmenin çok önemli olduğunu biliyoruz Dünyada hangi devlette maden çıkıyorsa çıksın insanlar ölmeden insana değer vererek çıkarılması gerektiğini söylüyoruz. Kömür bir altın gibi gümüş gibi diğer Madenler gibi para etmeyebilir ama bu madenleri ısınmak için yakamazsınız ama kömür o kadar güzel bir üründür ki önce soğuktan kurtulmak ısınmak için, daha Sonraları elektriğe dönüştürür Sanayi hamlesi için daha da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dedi. Biz bu Alman sendikası ile bilgi paylaşımı onlar da ki bilgileri daha iyi öğrenerek kendinize ve çalışanlarımıza anlatmak zorundayız. Dost kalarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz dedi
Yorum Yazın