© Soma Haberi 2020

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları hafta sonu Soma’da yapıldı.

0

0

-Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları hafta sonu Soma’da yapıldı. Cumartesi ve Pazar günü yapılan yarışmalarda farklı illerden gelen 1000 sporcu mücadele etti.

 

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1.Kademe Yarışları yapıldı.Şampiyona, Cumartesi günü Yağcıllı Su Çıktı mevkiinde orta mesafe yarışı yapıldı.

     Şampiyona Pazar günü de Büyükışıklar Köyü’nde uzun mesafe yarışı şeklinde yapıldı. 50 spor kulübünün, 1000 sporcu ile katıldığı şampiyonayı Türkiye Oryantring Federayonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk, Oryantring Kurul Başkanı Metin Değirmenci, Manisa  Oryantring İl Temsilcisi Özgür Morbel, Soma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Kuruçay, Parkur Planlama ve Haritacı İbrahim Coşkun ve Ramazan Kuzakoğlu, As Başkanlar Koray Dever ve Nermin Fenmen, Soma İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Kılınç, Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna, Yağcıllı Belediye Başkanı Osman Çevik ve çok sayıda vatandaş izledi.

     Türkiye Oryantring Federayonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk, “Türkiye Oryantring Şampiyonasının 1.’nci kademesi Soma’da yapılıyor. Soma’da yaz ayları içerisinde milli takım kampı ve gelişim kampı yapıldı. Tabii Soma’da bu sporun sevilmesi, saygınlık görmesi ve yetkilerimizin ilgilenmesi bu müsabakanın burada yapılmasına vesile oldu. İki gün sürecek yarışmaya yaklaşık 1000 sporcu katılıyor. Tabii buna idareci ve antrenörleri de kattığımız zaman yaklaşık 1200 tane misafir ağırlıyoruz.Bu doğal ortamda güzel bir müsabaka olacağını ümit ediyoruz. Oryantring sporu öncelikle pusula ve harita ile hedef bulma, yön bulma anlamı ifade ediyor. Önceden çizilmiş haritalarda parkur düzenleyiciler tarafından belirlenmiş hedefler EKS ( Elektrik Kontrol Sistemleri) ile belirleniyor. Sporcuların parmaklarında ESA yüzüğü değimiz elektronik bir sistem var. Buldukları hedeflere, o yüzükleri dokundurarak hedefi bulduklarını belirlemiş oluyorlar. Merkez bilgisayara otomatik olarak kaydediliyor. Bütün hedefleri tamamladıktan sonra çıkışta son dokunuşla yarışı bitirmiş oluyorlar. Bilgisayardaki sistem onların derecelerini otomatik olarak belirliyor. Böylece yarış sonuçları buna göre belirlenmiş oluyor”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER