© Soma Haberi 2020

Somalı Vekiller Kaçıncı Sıra Olacak

Fedakarlığı Hep Soma Yaptı

 
24 Haziran erken Genel Seçimleri'ne az bir süre kala Soma'da heyecan git gide artıyor. Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'den toplam 10 milletvekili aday adayı başvurusunda bulunuldu. Yaklaşık 20 yıldan bu yana kendi milletvekilinin özlemini yaşayan Soma'da bu seçimlerde milletvekili konusunda büyük beklenti hakim.
 
Ak Parti'den Belediiye Başkanlığından istifa eden Hasan Ergene en kötü 3,4 ve 5. sıradan adaylık beklerken öte yandan yine Ak Partiden Mehmet Ali Özkan, Aziz Kır, Hakan Işık, Mehmet Şen, Şevki Yıldırım da sıralama konusunda beklenti içersinde olan aday adayları arasında.
 
CHP'den ise son 3 dönemdir milletvekili aday adaylığını koyan ve geçtiğimiz dönem 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Abdullah Saka yine en kötü 3. sıradan milletvekilliği adaylığı beklentisi içersinde bulunuyor.
 
Yine MHP'den Sinan Özcan, Nadi Sarı ve Adem Yıldırım güzel bir sıralama bekleyen aday adayları içersinde yer alıyor. Son olarak İyi Parti'den Nuri Özkaya da Milletvekilliği adaylığı için güzel bir sıralama bekleyen adaylar içersinde yer alıyor.
 
21 MAYIS KRİTİK TARİH
Öte yandan aday adayları seçim tarihine az bir dönem kala gerek ilçe gerekse il çapında seçim çalışmalarını sürdürürken partilerin aday sıralamalarını 21 Mayıs'a kadar açıklaması bekleniyor. Yıllardır milletvekili özlemiyle bekleyen Somalılar acaba bu dönem vekil görebilecek mi? Tüm soruların yanıtları kısa zaman sonra netleşecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER