Soma'da Sağlık için Hareket Et Yürüyüşü Düzenlendi.
EKONOMİSağlıkta Şiddete Karşıyız.Sağlıkta şiddet önünü alamadığımız bir şekilde artarak devam ediyor. Maalesef halkımız postanede, bankada beklerken sırasını bekliyor. Çalışanlar şiddetle karşılaşmıyor. Hastanede sıra beklerken veya en ufak bir olumsuzluk da aşırı bir tepki gösteriyor.
Yürüyüşe Soma devlet hastanesi müdürü Sancar Delibalta Hastane başhekimi Ali Osman Çağlayan Soma İlçe Sağlık Müdürü Fatih Güven ve sağlık çalışanları katıldı.
Soma’da Beş yol’ dan başlayan, Atatürk Caddesinden devam eden Cengiz Topel meydanında sona eren yürüyüşe dikkat çekmek için sağlık için hareket et, ve obezite ile ilgili bilgiler sunan pankart taşındı.
, Cengiz Topel meydanında kısa bir açıklama yapan Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan obezite ve sağlıkla ilgili şunları söyledi.
Bilindiği gibi bugün 3 4 Ekim Dünya sağlık için yürüyüş günü. Bu hafta da sağlıkla ilgili birçok gün arka arkaya geldi. Bugün ise kilo ve obezite çağın en önemli problemlerin olan şeker hastalığı ile ilgili ve bununla ilgili mücadelede hayat için çok önemli olan hareketi bunu topluma duyurmak için farkındalık yaratmak için,
İlçe Sağlık müdürlüğümüz’ in koordinesinde ve Devlet Hastanesi'ndeki çalışan arkadaşlarımızla birlikte bir yürüyüşü yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik.
Bugün hareketsizlik birçok hastalığın temelidir. Teknolojinin gelişmesi ile biz artık yürümez olduk. Masa başında çok fazla kalıyoruz. Bu da çok ciddi hastalıklara neden oluyor. Özellikle kronik hastalıklarla, bakanlığımızın mücadelesi, bu da bir mücadelenin bir parçası olarak günde 10000 adım at kampanyası başlattığı, sağlık bakanlığımız buna da dikkat çekmek istiyoruz. Bugünkü işimizin amacı özellikle buydu.
Geçtiğimiz gün içerisinde İstanbul Bahçelievler'de Özel hastanede görev yaptığı sırada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Fikret Hacıosman için bir tören düzenlenmişti.
. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorumuza Devlet Hastanesi başhekimi Ali Osman Çağlayan şöyle cevaplandırdı.
Sağlıkta şiddet önünü alamadığımız bir şekilde artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarına karşı toplumumuzun, bir sıkıntı var mı, var, bilemiyoruz. Sağlıkta şiddet maalesef artarak devam ediyor. Bu bizim için hekimlerimiz için sağlık çalışanları için yıpratıcı ve üzücü bir süreç. Biz çocuklarımızın en çok sahip olması gereken mesleklerden doktorluğu isterken veya sağlık çalışanı olsun ebe olsun hemşire olsun derken ve sağlıktaki çalışan branşların iş bulma olasılığı yüksek olması nedeniyle sağlıktaki branşlar tercih ediliyor.
Maalesef halkımız postanede, bankada sıra beklerken hiçbir şekilde sırasını bekliyor. Çalışanlar şiddetle karşılaşmıyor. Hastanede sıra beklerken veya en ufak bir olumsuzluk da aşırı bir tepki gösteriyor.
Anladığım kadarıyla toplumdaki şiddet bir artış söz konusu. Bu konuları önüne geçilmesi için, bu konuyla bakanımız da çok ilgileniyor. Sağlıkta şiddet yasası dediğimiz özel bir yasa var. Bu yasanın bir an önce getirilmesi lazım. Bu gibi sağlık personeline şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmaları gözaltı alınmaları kalıcı önemli tedbirlerin alınması gerekir. Suçlar maalesef zaman zaman ertelemeye giriyor.
Sağlıkta şiddet yasası çok önemli bir yasa. Bizim daha güvenli ortamlarda çalışmaya ihtiyacımız var. Bakanlığımızın ben bu konuda adım attığını biliyorum. Meclisimize açıldı.İvedi olarak ilk çıkacak olan yasalardan bir tanesi bu yasa olması gerekir gerekir diye düşünüyorum.Dedi
İlginizi Çekebilir