© Soma Haberi 2020

Somada Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Manisa’nın Soma İlçesinde Cumhuriyet Bayramının 93. Yılı Törenlerle kutlandı.

Cengiz Topel meydanında yapılan kutlamalara saygı duruşu istiklal marşının ardından Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene Tören alanındakilerin sırasıyla bayramını kutladı.Törene Garnizon Komutanı J.Y zb.Oruç Fevzi Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygısız,İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın Daira Müdürleri ve Siyasi Partilerden AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk,CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ve Soma Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri halkın katılımıyla Kutlandı. Bayrama katılanlara konuşma yapan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş şöyle dedi.

 

Sevgili. öğrenciler, Değerli Somalılar ve mesai Arkadaşlarım Bir milletin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin sembolü sayılan gücünü milletin hür iradesinden alan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93 yılına erişmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin^ karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras vazgeçilmez bir değerdir.'

Cumhuriyet’e, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir bağımsızlık savaşının sonucunda ulaştık     

Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak  aydınlık geleceğine emin adımlarla yürümeye devam edecektir.. Temmuz 2016 daki hain darbe girişimi karşısında vatandaşlarımızın canı pahasına 15Temmuz 2016 hain darbe girişimi karşısında .

ortaya kovduğu mücadele ile yeni işgal girişimlerine karşı da istiklal kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Halk; Cumhuriyetine, Demokrasisine ve iradesine sahip çıkmıştır.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet;milletin kendisidir

Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.

Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetimi kayıtsız şartsız millet iradesidir Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu Ege menlik

Milletindir" ilkesi, Devletin ve rejimin temelini  oluşturmaktadır.

Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. Kurtuluş savaşındaki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır" "Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kilitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Bugün de önümüze çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz bu birlik ve beraberlik duygusudur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur, tarihimiz bunun örnekleriyle doludur."

Türkiye Cumhuriyeti devlet ve milletiyle el ele vererek muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla süratle ilerlemektedir, Türk halkı bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacaktır. Milli hedeflerimize ulaşmak için  duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik

.bu  inanç ve coşkuyla Cumhuriyetin 93 yıl  ve beraberlik  ruhunda gizlidir.Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi  ve gazilerimizi saygıyla anıyorTüm halkımızın Bayramını içtenlikle kutluyorum.Dedi.

 

Daha sonraları şiirlerin okunmasının ardından Belediye Folklor ekibinin oyunlarının ardından dereceye giren öğrenciler hediyeleri verildi.

Resmi Geçit töreninin ardından Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene Soma Cumhuriyet Baş Savcısı Mahir Kaygısız İlçe Garnizon Komutanı J.Yzb.Oruç Fevzi Kara Cumhuriyet Bayramına Katılanlara Türk Bayrağı Armağan Ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER