© Soma Haberi 2020

Soma Kodlama EkibiCasus Robot projesiyle katıldı.

Soma Kodlama Ekibi olarak Kodlamanisa Festivali’ndeki kodlama yarışmasına yazılım kategorisinde TabOS İşletim Sistemi Simulasyonu projesiyle, Robotik kategorisinde ise Casus Robot projesiyle katıldı.

Öğrenciler; Berke SONGÜL, Yiğit TOP ve Umut ERSOY’un yazılım kategorisindeki projeleri TabOS İşletim Sistemi Simülasyonu Projesi birinciliğe layık görüldü ve öğrencilerimiz Soma Kodlama Atölyesi’ne 3D (Üç Boyutlu) Yazıcı ve dizüstü bilgisayar kazandırdılar.

Ayrıca öğrencilerimize “1 Haftalık İzmir Uzay Kampına Katılım” hediye edilmiştir.
“Yarışmaya katılan bütün projeler birbirinden başarılıydı. Bence bu projenin kazananı çok, kaybedeni yoktur. Son yıllarda bütün dünyada kodlama eğitimine erken yaşlarda başlanması için çalışmalar yapılmaya başlandı. Eskiden sadece okur-yazarlık vardı. Bu zamanla yerini bilgisayar ve teknoloji okur-yazarlığına bıraktı ve gelecekte de onun yerini kod okur-yazarlığı alacak. Çocuklarımıza erken yaşta kod-okur yazarı yapmayı amaçlıyoruz. Kodlama yapmak öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kazanmasına yardımcı olur. En çok ihtiyacımız şey olan düşünme becerilerini geliştirir.

17 ilçenin katıldığı Kodlama Yarışması’nda birinci olarak ilçemizin gururu olan Berke SONGÜL, Yiğit TOP ve Umut ERSOY başta olmak üzere, bu projenin asıl yürütücüsü olan bütün öğrencilerimize Belediye Başkanımız Hasan ERGENE makamında hediye takdim etti. Belediye Başkanımız Hasan ERGENE öğrencilere başarıların devamını diledi.

 

 

 


 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER