© Soma Haberi 2020

Soma Halkına Boncuk Takma Mevsimi Bitti.

ARTIK YETER DİYORUZ

Yaklaşık olarak Bir buçuk yıl Evvel İlçemizde bulunan siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya gelerek Soma ilçemizin mevcut durumunu ele alarak neler yapmamız gerektiği konusunda  fikir birliğine varmış bulunmaktayız. Bununla birlikte Soma Kaymakamız ve Belediye Başkanımızı da bu kervanın içine rızaları doğrultusunda ilave ettik. Aynı zamanda Sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak İlçemizin Sosyal Kültürel ve de Ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak yaşadığımız yerin coğrafi konumu bakımından mevcut zenginliğinin semeresini bölge insanının emrine sunmak amacı ile zorlu bir yola çıktık.

             Ak parti iktidarı döneminde ülke genelinde olduğu gibi ilçemizin zengin kaynakları olan Kömür işletmeleri ve termik Santralı ve buna bağlı olarak taş ocakları özelleştirilmesine devam edilmiş olup ilçemiz dev yatırımcıların merkezi haline gelmiştir.

Bu gün Soma ilçemizin durumunu irdelediğimizde ortaya çıkan tablo ortadadır. İktidar partisinin gücünün sınırsızlığı Soma ilçesine istenildiği ölçüde yansımamıştır. Yerelde İktidar partisinin yöneticileri ne kadar çırpınsalar dahi sonuç almakta zorlanmışlardır. İktidar rüzgârının tepeden esmesi Soma halkını serinletmeye yetmemiştir. Bizler yeni yaptığımız birlik hareketi altında İlçemiz de  halkın gücünü tabandan  esinti yaparak  bunu Fırtınaya dönüştürüp yıllarca görmezden gelinen Soma ilçemizin görünmesini sağlamak vatandaşlarımızın haykırışına kulak verilmesini duyurmaktır. Tabi ki en büyük sitemimiz iktidar partisi vekillerinedir. İlçemiz her daim iktidar partisine seçimlerde yüzde elli oranında oy vermesine rağmen, yüzde on oranında bile ilgi görememektedir. Bu basiretsizliğin tarifi ortadadır.İlçemiz siyasilerin seçim zamanı oy tarlası, büyük yatırımcıların kazanç bahçesi, gripsi, çevreciler gibi çıkar hesapları yapanların şov merkezi, olmaktan öteye gidememiştir. Soma da ikamet edip burada yaşamını sürdüren halkımız kendi yaşadığı yerde adeta hizmetkâr gibi görülmekte dışarıdan gelen sermaye patronlarının temsilcileri tarafından iş yerlerinde bazı kendini bilmezlerin davranışlarından dolayı ırgat muamelesi ile karşılanmakta işletmelere iş için  müracaat eden kardeşlerimiz güvenlikleri aşıp içeri girip bir derdini bile anlatamadıkları bilinmektedir. Ayrıca kulağımıza gelen duyumlarda yeni yatırım yapan firmaların bünyesinde çalışan işçiler arasında ücret eşitsizliği olduğu bölge insanının düşük ücretlerle çalıştırıldığı bize gelen bilgiler içerisindedir.

      İlçemizdeki büyük patronlar çok büyük kazançlar elde ettikleri tarafımızca bilinmektedir. Konu İlçemizin ihtiyaçları için yardım söz konusu olduğunda  sermaye patronlarının iş ve istihdam veriyoruz bahaneleri ön plana çıkmakta Ankara siyasi güç merkezli aldıkları destekle ilçemize yardım yapmaktan kaçtıkları ortadadır. Yıllarca ilçemizin yer altı yer üstü zenginliklerinden şirketlerini büyüten firmaların Soma ilçemize gözle görülebilir bir yatırım yaptıklarını göreniniz duyanınız varmıdır,örneğin bir okul veya halkımızın menfaatleri doğrultusunda kayda değer bir yatırımları var olduğunu kim savunabilir .Geçtiğimiz günlerde Soma Belediye Başkanı Soma Spor Başkanı ile Soma Siyasi partiler ilçe başkanları olarak Ankara yolculuğumuz olmuştur.TBMM sini ziyaret ederek gerek muhalefet gerekse iktidar partisi vekillerinden ilçemizin Spor faaliyetlerinde bulunan başta Soma Spor ve diğer takımlarımız için yardım talebinde bulunduğumuzu beyan ettik, amacımız İlçemizde faaliyet gösteren firmalara da Soma ilçesine yardım yapmaları konusunda girişimlerde bulunmalarını siyasi güçlerinin tesirlerini hissettirmelerini istedik. Sözlerini verdiler ama sonuç ne kadar alırız bilemiyoruz. Gerektiğinde Soma Müftümüzden Bir Cuma Haftasında Camilerimiz  de  Soma  Spor ve Diğer takımlar için yardım toplanmasını isteyerek Türk iyemizin en zengin ilçesinin durumunu tüm ülkemize göstermek bu ayıbın karşısında mağdur edebiyatı yapan firmaları ve onlara yaptırım gücü olmayan siyasi iradeyi teşhir ederek kamuoyunun gündemine sunacağız. Ancak bu saya de bölge milletvekilleri de şunu çok iyi görür ve bilirler ki  Soma halkına  boncuk takma   mevsiminin bittiğini  bundan sonra ne verirsen elinle o gelir seninle mantığını özellikle iktidar gücü elinde olan yöre millet vekillerine hissettirmiş oluruz.

     Değerli Somalı Hemşerilerim, bizler siyasi parti temsilcileri olarak ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik,  yerelde yaptığımız bu siyasi birliktelik eni sonu meyvesini verecektir.13 Mayıs ta 301 maden işçisi şehidimizle, yüzlerce geride kalan gözü yaşlı anne, baba, bacı, kardeş ve eşle ihmalden kaynaklanan bu faciaya ortak olan her kese bedelini çok ağır ödediğimize inanıyorum. Artık yeter diyoruz, belki ilçemiz bu güne kadar bir milletvekili çıkaramadığından yatırım eksikliği yaşamış olabilir. Ancak yerelde yapılan siyasi birliktelik Soma halkının top yek ün desteği vekil eksinliğini ortadan kaldıracak, kimse bu oluşumu göz ardı edemeyecektir Soma ilçemiz kalkınacak sermaye patronları buna destek vermekle hükümlüdür. Bölgemizde büyük firmalardan kaynaklanan mağduriyet ile ilgili halkımızdan her gün onlarca şikâyet gelmektedir. Örneğin, Deniş mahallesinde yaşayan kardeşlerimizin bölgelerinde yapılan kömür üstü açma çalışmalarında patlamalardan, tozdan, dumandan çok etkilendikleri köylerinin bir an önce taşınması gerektiğini istemektedirler, yine termik santral bacalarından çıkan kül ve dumanın fotoğraflarını çekerek bizlerle paylaştıkları ve bunun yanında sitemkâr oldukları ortadadır,ayrıca Cenk yeri mahalle sakinlerinin yakınlarındaki taş ocağının tozundan olumsuz etkilendikleri zeytin ve diğer mahsullerinin zarar gördüğü, sürekli bize gelen şikayetler arasındadır,yine yer altı kömür ocaklarından ama yollarının bozukluğu ama hayvanlarının etkilendiği beyanları ortada olup  buna bağlı ilçemizde faaliyet gösteren firmaların burada  yaşayan vatandaşlarımızı yok sayamayacakları bilinmelidir, bu gün  şapkalarını önlerine koyup Soma halkının taleplerine kulak tıkamalarına Soma halkını temsil eden oluşum olarak kayıtsız kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Her fedakârlığın bir bedeli vardır. Sayın İşletme sahipleri vermeden Almak Allaha mahsustur  

Hiçbir firma biz gidersek bu işletme biter diye düşüncesine kapılmamalıdır Soma halkımız gidene kal, kalana git demeyecektir. Bölgesinde ki işletmeleri çok rahat kendi imkânları ile çalıştırabilecek bilgi beceri birikimine sahiptir. Sözlerime bu vesile ile son verirken İlçemiz sakinlerinin bizlere destek olmaları halinde Soma ilçemizin çehresi değişecektir. Bizler siyasi bir kazanç için değil halkımızın isteklerinin karşılanması için mücadele ediyoruz.Çıktığımız bu yoldan sonuç alıncaya kadar mücadelemiz sürecektir.Soma MHP İlçe Başkanı Vedat ERDEM

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER