© Soma Haberi 2020

Oyun Karavanı Soma’ya Geldi

BELEDİYEMİZDEN LOJİSTİK DESTEK İSTEDİK.BU DESTEĞİ ALAMADIK

İki Gün Soma’da kalacak olan oyun karavanı Cengiz Topel Meydanında çocukları eğlendirmeye başladı.

Soma’da bir eksikliğin daha ortaya çıktığı görüldü. Geçtiğimiz aylar içerisinde İki dönem önce MHP İlçe başkanlığı yapan Vedat Erdem ile Oyun karavanı yetkilileri ile aralarında geçen sohbette Soma’da yaşanan 13 Mayıs Maden faciasının yaşanan olayla ve Soma’da çocukların böyle bir şeye ihtiyaç olduğunun belirtilmesi üzerine,  Soma’ya gelen Oyun karavanı yollarda 2 gün hizmet vermek için Soma’ya 12 personel  ile birlikte Soma Cengiz Topel Meydanına  Oyun tır’ını yerleşimini yaparlar. Bununa birlikte bir takım sıkıntılar yaşanır.

Konu İle görüşlerini Belirten Koray Akdemir Şunları Söyledi.

Türkiye’nin en eğlenceli oyun karavanı Yaklaşık 20 ilini dolaştığını Şu anda 21.İli Manisa Soma’dayız. Oyun karavanımız Türkiye’nin farklı  illerini dolaşıp geleneksel çocuk oyunları oynatıyor.Medil kapmaca gibi seksek gibi. Birçok oyunlar oynatıyor.Bu oyunlar Dedelerimizin babalarımızın unuttuğu oyunlar.Bu oyunları sokakalarda çocuklara oynatmaya çalışıyor. Fedarasyon Başkanımız  Çocuk oyunları fedarasyon başkanımız Mehmet Mutlu’nun girişimiyle ve MHP Eski ilçe Başkanı Vedat Erdem ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı Mali Genel Sekreter Zekeriya Aydın ve Soma Maden İş Soma Şubeleri Girişimiyle bu organizasyon  yapıldı bu organizasyon. Burada çocuklarımızı eğlendirmeye devam edeceğiz.

SOMA BELEDİYESİDEN DESTEK BEKLERDİK.

Soma kaymakamının  ,İlçe Milli Eğitim Müdürüne desteklerinden teşekkür ederiz. Biz herhangi bir ücret istemiyoruz. Aile Bakanlığımız başta olmak üzere.Bu birkaç bakalığımızın desteğiyle yapılan organizasyon. Bir gerekli desteği alıyoruz.Maddi destek hiçbir şekilde istemiyoruz. Federasyon olarak bir kuruş bile talep etmedik.Sadece amacımız gittiğimiz yerlerde çocuklarımızın eğlenmesi.

BELEDİYEMİZDEN LOJİSTİK DESTEK İSDEDİK.

İYİKİ VARSIN MADEN İŞ SENDİKASI

Ekibimizin konaklaması ile ilgili destek göremedik. Bu konuda bütçelerinin olmadığını söylediler.Bu destek Vedat Erdem ve Maden İş Sendikasının desteğiyle bu organizasyonu yapıyoruz. Teşekkür Ederiz Dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER