© Soma Haberi 2020

Karpuzda İddialıyız Para Kazanamıyoruz

Türkiye'deki Karpuz Üretimi: Manisa Bölgesi İddialı

Türkiye'deki karpuz üretimi, Adana, Antalya ve Aydın bölgelerinden sonra Manisa bölgesinde de görücüye çıktı. Her ne kadar karpuz denince akla ilk olarak Adana gelse de, Manisa bölgesinde üretilen karpuzlarla da iddialıyız.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, YAĞBASAN KARASAVCI, POYRZDAMI  bölgesinde üretilen karpuzun görücüye çıktığını belirterek, "Adana kadar biz de karpuzda iddialıyız," dedi ve şunları ekledi:

Çiftçi Memnun Değil

"Bir hafta önce bu mahallenin en ünlü ürünü olan karpuz hasadı başladı. Bu karpuzun en büyük özelliği aroması, iriliği ve büyüklüğü ile diğer karpuzlardan farklı olması. Herkes karpuzu Adana olarak bilir. Poyrazdamı bölgesi karpuzunu yemeden kimse karpuz yedim demesin. Şu anda tarladaki fiyatlar 10 lira civarında. Geçtiğimiz sene bu karpuz 5-6 lira civarındaydı. Çiftçimiz bu fiyatlardan memnun değil."

Geçen Yıl 7,5-8 Liraya Aldığımız Fidan Bu Sene 19 Lira

Karpuz üreticisi ise şunları söyledi: "Geçtiğimiz sene 5-6 liraya tarladan çıkan karpuz, şu anda 10-12 lira arasında tarladan toptan alıcıya veriliyor. Geçen seneye göre 7,5-8 liraya aldığımız karpuz fidanı bu sene 19 lira. Geçtiğimiz yıl 600-700 lira olan gübre 1600-1700 lira oldu."

Bu Fiyatlarla Para Kazanamıyoruz

"Biz bu fiyatlarla çok para kazanamıyoruz. Masraflarımızı ancak karşılıyoruz. Aracılar bizlere göre daha çok para kazanıyor. 12 liraya tarladan çıkan karpuz, 15-20 lira arasında satılmakta. Zaten buraya gelen tüccarların kendi tezgâhları var. İzmir'de, İstanbul'da hallerde. Bu işte çok para kazanamıyoruz. Kafa kafaya anca çıkmaktayız."

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER