© Soma Haberi 2020

Jandarma Timleri Çok Sayıda Motor Sorguladı

2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında "İncinebilir Yol Kullanıcıları" olarak tabir edilen motosiklet ve motorlu bisikletlerin karışmış olduğu trafik kazalarını önlemek ve azaltmak maksadıyla, Valilik Makamından "OLUR" alınmak suretiyle İl Jandarma Komutanlığına bağlı J.Mot.Trf.Tim K.lıkları (Hızır) ve J.Mot.Asyş.Tim K.lıkları (Huzur), J.Trf.Tim K.lıkları ve J.Asyş. Tim K.lıklarından karma ekip oluşturuldu.

1. Faaliyet: 19 Ekim 2022 tarihinde Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı (5) J.Mot.Trf.Timi (Hızır) ve (5) J.Mot.Asyş.Timi (Huzur), (3) J.Trf.Timi ve (5) J.Asyş.Timi olmak üzere toplam (69) trafik/asayiş personelin katılımıyla Yunusemre İlçesine bağlı Muradiye mahallesinde “Motosiklet ve motorlu bisikletlere  yönelik müşterek olarak özel denetim" yapıdı.

2. Faaliyet sonucunda; (706) motosiklet ve sürücü kontrol edilmiş, (24) motosiklet trafikten men edilmiş, yakalama kaydı bulunan (2) motosiklet ve (5) buluntu motosiklet (şase ve motor numarası kazınmış), (1) yakalama kaydı bulunan şahıs  yakalandı

Denetimler esnasında özellikle çalıntı kaydı ile aranan motosikletlerin tespiti için şase ve motor numaralarından sorgu yapılmış, yapılan sorgu sonucunda son (1) ay içerisinde (19) adet çalıntı kaydı ile (24) adet yakalama kaydı ve (46) adet buluntu (şase ve motor numarası kazınmış) aranan motosiklet yakalanmıştır. Denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER