Halk Kime İnandı Söz Sırası Millete
GÜNDEMTürkiye önümüzdeki Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerine gidiyor. Soma'da okullarda kurulacak 268 sandıkta 79 bin 850 seçmen sandığa giderek hür iradesiyle tercihini yapacak.
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTILAR
Kısa süre içersinde gerçekleşen seçim çalışmaları döneminde partiler, milletvekili adayları ile birlikte vaatlerini ve yapmayı taahhüt ettiği hizmetleri halkla paylaştı. Yaklaşık 1 aylık süreçte gece gündüz demeden neredeyse vatandaşla yatıp vatandaşlarla kalkan siyasiler sözü halka bıraktı. 24 Haziran Pazar günü tüm Türkiye sandık başına giderek tercihini yapacak. Seçim günü seçim yasakları da devreye girecek. Pazar günü saat 08.00'da başlayacak oy kullanım işlemleri saat 17.00'a kadar devam edecek. Şimdi söz halkta 'Cumhur İttifakı mı' yoksa 'Millet İttifakı mı', Soma'nın milletvekilleri adaylarından hangisi meclise girebilecek, tüm bu soruların yanıtları Pazar günü akşamı yanıtlarını bulacak.
SEÇİM YASAKLARI
24 Haziran Pazar günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, 5237 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.
Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
Seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etme görevi YSK'da olacak. YSK'nın kararları aleyhine başka bir merciye başvurulamayacak. Kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yer alan milletvekili seçilme şartları ve buna engel teşkil eden durumlar ile adaylara karşı itiraz ve adayların incelenmesi konuları da yer aldı.
İlginizi Çekebilir