© Soma Haberi 2020

Görme Engelliler Atletizm B1 KATEGORİSİ Türkiye Şampiyonu Arda ÖZGÜR ve TUBİTAK BÖLGE İKİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

0

0

Türkiye Görme Engeliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası Mersin'de yapıldı.

Federasyon olarak son yıllarda başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"2014 Avrupa Şampiyonası ile başlayan sürecimiz, 5 sporcumuzun altın madalya almasıyla devam etti. 2015'te dünya üçüncülüğü başarımız var. Dokuz sporcumuzun paralimpik barajını aşarak Rio'da Türkiye'yi temsil ediyor olması görme engellileri buraya yöneltti. Bu şampiyonada Avrupa paralimpik barajını aşmaya çalışacak olan sporcular hocalarımız tarafından tespit edilecek. Özellikle genç sporculardan gelecek vaadedenler ile 2020 hazırlıklarına başlayacağız." 

Yarışmaya Soma Rıfat Dağdelen  Anadolu Lisesinden katılan Arda ÖZGÜR  200 metrede 1 altın,400 metrede 2 gümüş madalya alarak B1 kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Arda ÖZGÜR  ailesiyle birlikte Soma’nın Cenkyeri kasabasında yaşamaktadır.Eski Cenkyeri muhtarı olan babası HÜSEYİN Özgür  Arda 'nın İlkokul 4. Sınıfın sonunda geçirdiği bir rahatsızlık sonucu göremediğini ve bu sureçten sonra Aşık Veysel Görme Engelliler Okuluna gittiğini bu okuldan da sonrada TEOG 

sınavı sonucu Soma Rıfat Dağdelen Anadolu lisesini kazandığını belirtti. 

 

Arda ÖZGÜR ise yarışmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu  hedefinin milli takımlara seçilmek olarak belirtirken  aynı zaman da duygusal bir konuşma yaparak şunları söylemiştir.

Engelsiz olduğu halde mutsuzlukla çalkalanan yürekleri mutlulukla coşturmak, bir deryada sessiz bir gemi olmaktır. Engelsiz yüreğimizle görmeyen gözlerimizden süzülen bir damla yaşa hüzünlenmektir.

Güneşin doğuşuna hasret bir özlemle yaşarken gün batımında sanki görüyormuş gibi bakmak, içimizdeki umut ışığının aydınlattığı dünyamıza bir tebessüm ederek bakmaktır.

Elbette hepimizin sıkıntıları, dertleri ve kederleri mevcuttur. Yaşam her zaman sürecek, biz ise bu yaşamın bir parçası olarak her zaman varlığımızı hissettireceğiz. Bazen durgun ve solgun olsak da umut dolu bakışlarımızı muhakkak sergilemek zorundayız

Hepimiz için zor olan hayat sarmalında bir güzellikte bizim katmamız çok yerinde olacaktır dedi. Kaymakam Ahmet ALTINTAŞ   Arda Özgür'ü   bu başarısından dolayı ödüllendirdi ve başarılarından dolayı tebrik etti.

 47. si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bu yıl onüçbinden fazla  proje değerlendirilmeye  alınmıştır. Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi geçen yıl Tubitak finallerinde İzmir bölge finallerinde 2.olarak çok büyük bir başarıya imza atmış ve Manisa Genelinde dereceye giren tek okul olarak bizi gururlandırmıştı. Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi, Sözer Vurgun’un danışmanlığını yaptığı   okul öğrencileri 

Fatma METİN ve Aslı DÖNMEZ’in hazırladığı Değerler Eğitimi alanındaki projeyle

TUBİTAK  Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Manisa genelinde Finallerde derece alan tek okul olarak   Manisa 1. si,Ege bölgesindeki yüzlerce seçkin okul arasında da  alanında  İzmir  Bölge 2.si olması nedeniyle Kaymakam  Ahmet ALTINTAŞ tarafından ödüllendirdi

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER