© Soma Haberi 2020

ENGELLİLER ASKER OLMA MUTLULUĞUNU YAŞADI

0

0

 

Engelliler Haftası kapsamında bir günlüğüne askerlik yapan bedensel ve zihinsel engelli 38 genç asker olma mutluluğunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde 'Engelliler Haftası' nedeniyle düzenlenen törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, İl Müftüsü Sinan Cihan ile engelli askerlerin aileleri katıldı. Komutanları eşliğinde tören alanına gelen bedensel ve zihinsel engelli 38 genci, aileleri ayakta alkışladı.  

Törende bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Açılış konuşmasında her Türk genci için askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay Mercan, "Bir günlük bile olsa engelli gençlerimizin de asker olması ve asker ocağında yer alması bizim için gurur verici bir olaydır. Bugün kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gençlerimize kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır" dedi.

Konuşmanın ardından Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerine koyan engelli gençler yemin etti.

Yemin töreni sonrası arkadaşları adına konuşan 23 yaşındaki Barış Ödül, "Asker olmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Bizler temsili olarak bir gün bile olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadık. Bir günlük askerlik yapmış olsak bile tüm hayatımız boyunca vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizlere görev verildiği takdirde de Türk Ordusu'nda seve seve canımız pahasına görev yapmaya hazırız. Atatürk ilkelerinden asla sapmayacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Ardından Vali Savaş ve protokol üyeleri engelli gençlere hediyelerle birlikte terhis belgelerini verdi.

Törende İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık Şubesi'nde görevli iki köpeğin yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.

Tören,38 engelli askerin tören geçişiyle sona erdi.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER