© Soma Haberi 2020

Bizim İçimizdeki Bu Ateş Hiç Bitmez

Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar evet ateş düştüğü yeri yaktı. Ateş Soma’yı yaktı, içimizi yaktı. Bizlerde o ailenin bir ferdi olarak bizleri yaktı. Bizim acımız 2014’ten 2020’ye kadar hiç azalmadı, hiç eksilmesi aynı duruyor

Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın Soma’da bulunan şubeleri 13 Mayıs 2014 yılında yaşadığımız maden faciasının yıl dönümünde 301 maden şehidini mezarları başına karanfil bırakarak andı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi, Ege 1 Nolu Şubesi, Soma Şubesi ve Soma 2 Nolu Şubesi yönetim kurulu 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan maden faciasının 6. yılında 301 Maden şehidimizi kabirleri başında ziyaret ederek dua etti.
Dua sonrası Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubeleri adına açıklamada bulunan Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin, “13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında şehadet şerbetini içen sıra sıra burada yatan arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar evet ateş düştüğü yeri yaktı. Ateş Soma’yı yaktı, içimizi yaktı. Bizlerde o ailenin bir ferdi olarak bizleri yaktı. Bizim acımız 2014’ten 2020’ye kadar hiç azalmadı, hiç eksilmesi aynı duruyor. Biz şuan sendikacıyız ama o zaman bir çoğumuz onlarla birlikte işçi olarak çalışıyorduk. Sendikacı bile değildik. Beraber yemek yediğimiz, beraber çay içtiğimiz, ben kamuda görevliyim ama benimde burada ve köylerde yatmakta olan 6 akrabam var, şehit olmuş. Hepsinin mekanları cennet olsun. Biz Türk-İş’e bağlı Maden işçileri sendikası olarak bugüne kadar arkadaşlarımızın geride bıraktıklarını bize emanet bildik. O emanete kutsal değerlerimiz kadar sahip çıktık. Bugüne kadar asla yalnız bırakmadık. Yapılması gereken ne varsa Maden İşçileri Sendikası olarak yaptık ve Ömür boyu da yapmaya devam edeceğiz. Biz onların bir ferdiyiz, bu aileler de bizim bir ferdimiz, canımız, ciğerimiz. Onların sayesinde bizlerinde yer altı ve yer üstü işçileri olarak kazanımlarımız oldu. Mekanları cennet olsun, Allah rahmet eylesin.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER