© Soma Haberi 2020

Bayramdan Sonra Olsun

ATATÜRK CADDESİ ESNAFLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN YANINDAYIZ

Topladıkları imzaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörlüğü'ne teslim eden Atatürk Caddesi esnafları taleplerini şöyle dile getirdi, "Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Caddesi yaya ve yol düzenleme çalışması cadde esnafları olarak bizleri son derece memnun etmiştir.

Atatürk Caddesi Soma'nın en işlek caddesidir. Fakat caddenin çalışma yapılacak süre boyunca özellikle araç trafiğine kapalı kalması ve yaya yoğunluğunun düşmesi biz esnafların işlerinde yüzde 80'e varan düşüşe sebep olacaktır. Bz esnaflar için Ramazan ayı ve bayram bozuk giden işlerimiz için bir nevi kurtarıcıdır. Belediyemizin yapmayı planladığı yaya ve yol çalışması zamanlama olarak ramazan ayına denk gelecek olması, işlerimizin iyice kötüye götürecek hatta bazı esnaflarımızın kapılarına kilit vurmasına sebep olacaktır

. Bu nedenle yapmayı planladığınız çalışmanın ramazan bayramı sonrasına bırakılması çalışma süresinin en aza indirmek için çalışmaların üç vardiya olarak yapılması, caddenin gerek ne şekilde kullanılması gerekse de teknik meseleleri biz cadde esnafları ile istişare edilerek yapılmasını talep ediyoruz. Kaldırımların kot farkı yükseltilerek işyerlerinin mağdur edilmemesini talep ediyoruz."

Atatürk Caddesi, ilçemizin en merkezi ve prestijli caddesi olup, yıllardır maruz kaldığı bakımsızlık, Soma'da yaşayan herkes gibi bizleri de üzmektedir. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, caddenin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlatılması hepimizi sevindirmiştir.

Atatürk Caddesinin yeniden düzenlenmesi olumlu bir gelişme olduğu kadar, zamanlaması açısından herkesi düşündürmekte ve endişelendirmektedir. 

Cadde üzerinde çok sayıda esnafımız yer almakta, ekmek parası için mücadele vermektedir. 

Atatürk Caddesi, ilçemizin ticari anlamda en yoğun buna karşılık kira bedellerinin en yüksek olduğu caddesidir.

Her geçen gün kötüye giden ekonomine yazık ki esnafımızın maliyetlerini arttırmakta, belini bükmektedir.

Esnafımız, böylesine zor ekonomik koşullar altında yaklaşan yaz sezonu, Ramazan ayı ve Ramazan bayramı nedeni ile kısmen de olsa rahat bir nefes alacak, bir miktar para kazanacaktır. 

ATATÜRK CADDESİ ESNAFLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN YANINDAYIZ

Atatürk Caddesinin düzenlenmesi çalışmaları esnafımız açısından böylesine önemli bir zamanın arefesinde başlatılmıştır.

Esnafımızın kısmen de olsa rahat bir nefes alacağı bir dönemde dükkanının önünün kazılması, caddenin trafiğe kapanması ve toz toprak içerisinde kalması esnafımıza ekonomik olarak darbe vuracaktır.

Bu endişeler ile bir araya gelen Atatürk Caddesi esnafımız, endişelerini dilekçe haline getirerek kağıda dökmüş ve imza toplamıştır. Toplanan imzalar, çözüm arayışı kapsamında partimize de iletilmiştir.

Atatürk Caddesi esnaflarımızın talepleri; cadde düzenlemesi çalışmalarının Ramazan Bayramı sonrasına bırakılması,

Çalışma süresinin en aza indirilmesi için çalışmaların üç vardiya olarak yapılması, 

Cadde düzenlemesi yapılmadan önce cadde esnaflarının görüş ve önerilerinin alınmasından ibarettir.

CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak, vatandaşlarımızın makul ve haklı taleplerini gündeme taşımak asli görevimizdir. 

Yerel basınımız aracılığı ile Manisa Büyükşehir Belediyesine sesleniyor, ilçe ekonomimizin can damarı olan esnaflarımızın mağdur edilmemesini, haklı taleplerinin dikkate alınmasını talep ediyoruz. 

CHP olarak esnafımızın her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

 

CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER