© Soma Haberi 2020

ADD Türk Kadını Seçme ve Seçilme hakkı ile ilgili basın açıklaması yaptı

0

0

 ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ SOMA ŞUBESİ’NCE  5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLİŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI  YAPILDI.

Türk Kadınının Bugünkü Durumu Anlatılırken Dünya Ekonomik Formu’nun yayımladığı “2013 Cinsiyet eşitsizliği Raporu, Türkiye mizde hala kadının adının olmadığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. 136 ülke arasında 120. sırada oluşumuz can yakıcıdır. Daha ağır olarak Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasındaki sıralamada, Türkiye sonuncu sıradadır. Ülkemiz kadınları 200 yıldır eşitlik mücadelesi veriyorlar. Bu mücadeleyi ülkelerinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve demokrasisi için verdiler. Bu ülkenin harcında kadınların, erkeklerle eşit emeği var. Cumhuriyet, kadınımıza bu hakkını teslim ederek yolumuzu açtı. Erkeği ile yan yana yürümek, dün olduğu gibi bugün de hakkımızdır. Haklarımızı korumak için buradayız. Bu hak, işgal altındaki İstanbul’da kürsülerden haykıran Halide Edipler’in, Meliha, Sabahat, Naciye, Zekiye, Hayriye melek Hanımların , üniversite öğrencisi Münevver Saimelerin, silah kuşanan Antepli, Ödemişli Zehraların, Çukurovalı Gülsünlerin, Çete Ayşelerin hakkının korunmasıdır. Onlar, bağımsız bir ülkede başı dik, özgür, aydın kadınlar olarak yaşamak için mücadele ettiler. Şimdi biz bu gerici gidişe karşı aydınlanmanın ışığı sönmesin diye yürüyoruz. Sesimiz, dünün, bugünün ve geleceğin sesidir. Kızlı-kadınlı, kadınlı- erkekli birlikte direnmeye devam edeceğiz. 

Bugün 5 Aralık 2010. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 76. yıldönümü.  Atatürk'ün, çağı ve değişeni değil, değişecek zamanı milletine göstermesi, kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği konularında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, İnsan Hakları Sözleşmesi gibi konular, daha insanlık tarihinin ufkunda bile görünmemişken Türk kadınına, haklarını vermesinin değeri daha iyi anlaşılır. Bütün insanlık tarihi boyunca, tarihin hiçbir döneminde, hiçbir lider kadın hakları konusunda Atatürk kadar önsezili ve öngörüşlü olmamış, onun kadar uğraş ve savaş vermemiştir.

Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk Kadınına!

Ne mutlu O'na sahip olan Türk Milletine!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER