© Soma Haberi 2020

85 Evleri Sonunda Hatırladınız

Günlerden beri Soma’da vatandaşların ve yaşayan halkımızın büyük tepkisine neden olan ve özellikle eski TEK çalışanlarının içlerini acıtan 85 evlere nihayet yetkililer el atmayı başarabildi.

 Zaman zaman basınımızda da yer verdiğimiz 85 evler ile ilgili yazılar sonucunda harekete geçen adeta metruk binalar haline gelen buradaki lojmanlar sahipsiz kalmanın ve bağlı olduğu SEAŞ Termik santralının özelleşmesi ile de kime veya hangi kuruma bağlı olduğu belli değildi. Geçmiş yıllarda Somalı vatandaşların adeta parmak ile gösterdiği lojmanların bir kısmı öğretmen evine, bir kısmı Emniyet Müdürlüğüne, bir kısmı koru parka derken geriye çok da bir şey kalmadı, kalan kısımlardan bir bölümü madencilere tahsis edildi ve  kalan kısmı da hayvanat bahçesi, tavuk çiftliği ve oto park haline dönüştürülerek, boş olan lojmanlarda da akşamcıların yuvası  haline geldi.

  Site sakinlerinin defalarca kez boş lojmanların ballyciler tarafından mesken tutulduğu şikayetlerine  rağmen bu kapılara sadece kilit vuruldu ve gerisi Allaha emanet denildi.

   İşletme Müdürlüğü  dün itibarı ile lojman kapılarına bir duyuru asarak, herkesin kümesinin, köpeğini ve hayvanlarını kaldırması, çitlerinin açmasını, uyulmadığı takdirde Müdürlük çalışanları tarafından toplatılacağını bilerek gerekli önlemlerini almasını istedi.

  Şehrin en gözde yerleşim yerlerinden birisi olan 85 evlerin son zamanlarda bazı kişilerin buraları kendi malları gibi çevirerek, duvar örerek, ağaçları kestikleri ve yerlerine oto park yaptıkları, bahçe kapılarına demir kilit yaptıklarını ve dolayısı ile sakinler tarafından büyük rahatsızlıklar duyulduğu bilinmekteydi, bunun yanı sıra köy fırınından, banklara kadar adeta meskun binalar haline gelen evlerin temizlenmesi ve yeniden şehir hayatına yakışır şekilde dizayn edilmesi, ve lojman yönetmeliğine göre aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemin yapılması haberi adeta herkes tarafından bayram haberi gibi karşılandı..

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER